لتحميل الأكلة الرجاء الدخول إلى الرابط التالي:
المقادير:
* 3 بيضات.
* 2 ملعقة صغيرة فانيلا.
* 1.5 مج (فنجان كبير) سكر.
* ¾ مج زيت مازولا.
* 1 مج سوائل (لبن + عصير برتقال + 2 ملعقة كبيرة حليب ناشف).
* 2.5 مج طحين.
* 3 ملعقة صغيرة B.P. (Baking Powder).
* طحينة.
* كريمة.
* علبة لبن شمينت (غير ضروري).
Ingredients:
* 3 eggs.
* 2 teaspoons of vanilla.
* 1.5 mug of sugar.
* ¾ mug of corn oil.
* 1 mug of liquids (yogurt, orange juice, 2 tablespoons of milk powder).
* 2.5 mug of flour.
* 3 teaspoons of B.P. (baking powder).
* Tahini.
* Whipped cream.
* Sweet yogurt (not important).
طريقة التحضير:
1- لتجهيز الكعكة يتم خفق البيض والفانيلا والسكر جيداً، ثم يوضع الزيت والسوائل ويُخفَق جيداً، ثم يضاف الطحين وال B.P. ويُخفَق فقط حتى تختلط جميع المكونات (لا يجوز أن تُخفَقَ كثيراً ويجب أن يكون الخفق بنفس الإتجاه بشكل دائرة ونصف).
:Preparation Way
1- To prepare the cake stir eggs well with vanilla and sugar, then add the oil, liquids and stir well again, then add the flour with the B.P. and stir just until all the ingredients are completely mixed (You mustn't stir more than you need, also the stirring must be in one direction and shaped as a circle and a half.
2- يتم دهن قالب الكعك بطبقة رقيقة من الطحينة، ثم يوضع خليط الكعكة وتُخبز على نار عالية لمدة خمس دقائق ثم على نار هادئة لمدة تتراوح بين نصف ساعة إلى ثلاثة أرباع الساعة.
2- Paint the cake mold with tahini, then pour the cake mixture in the mold, and bake on high heat the first 5 minutes, then on very low heat for about half an hour to three quarters of an hour.
3- في هذه الأثناء يتم تجهيز الكريمة ويتم خلط لبن الشمينت معها (حسب الرغبة، غير ضروري) وفي هذه الحالة يضاف ملعقة سكر صغيرة أو أكثر (حسب الرغبة)، وهكذا تكون الكريمة جاهزة.
3- In the meantime prepare the whipped cream and mix the yogurt with it (as desired, not important) and in that condition a teaspoon or more of sugar must be added (as desired), and thus the cream will be ready.
4- بعد أن تجهز الكعكة وذلك بغرز سكين بها وملاحظة أن لا يكون هناك أي من خليط الكعك السائل عليها عند سحب السكين، تُترَك جانباً لتبرد.
4- When the cake is ready, by sticking a knife in the cake and the knife must be dry, then leave the cake to cool.
5- يتم تقشير طبقة رقيقة من الكعكة من جميع الجهات (الجهة العليا والجوانب) بواسطة السكين، ويوضع هذا الكعك المقشور في وعاء آخر ويتم تفتيته.
5- Cut a thin shell from all the sides of the cake, and put it in another plate and divide it to very little pieces.
6- يتم دهن كل الكعكة بالكريمة، ثم يتم لصق الكعك المفتفت على جميع الجهات، وتُقدّم.
6- Wrap the cake with the cream, and paste the little cake pieces on all the sides of the cake, and present.
وألف صحة وهنا
Happy appetite
Happy appetite
واااااااو
ردحذفكتير روعة الاكلة
تسلمي و تسلم لي يدك